Suomen lasten- ja nuorisopsykoterapiayhdistys

Koulutukset

tulevat koulutukset

Syksyn koulutuspäivät: ”SÄRKYNEEN KORJAAMISESTA- kiintymyssuhteet koetuksella”, erityiskysymyksiä  sijoitettujen ja adoptoitujen lasten ja nuorten psykoterapioissa”

Aika: 4-5.10.2024

Kouluttajat: PE Lapsi-ja nuorisopsykoanalyytikko Merja Kaleva, Lapsi-ja nuorisopsykoanalyytikko Mari Suhonen, lastenpsykoterapeutti Päivimaria Kuivamäki

LA kouluttajapsykoterapeutti Niina Rita, koulutuslastenpsykoterapeutti Kaisa-Maria Leskinen

Koulutuspaikka: Scandic Park, Helsinki 

Hinta: 2 päivää: 400€ (jäsenet), 450 € (ei jäsenet). 1 päivä 250€. Opiskelijahinta 250€. Huom. early bird-hinta 2 päivää 350€ (jäsenet), 400€ (ei-jäsenet).Early bird-hinta voimassa 30.6.2024 asti

koulutuspäivät2024_ohjelma

Kouluttajien esittelyt

Ilmoittautuminen on nyt auki! 

Ilmoittautuminen koulutukseen

Toteutuneet koulutukset

Syksyn 2019 koulutuspäivät

Vuoden 2019 koulutuspäivät pidettiin 4.–5. lokakuuta Radisson Blue Royal hotellissa Helsingin Kampissa (Runeberginkatu 2). Koulutuspaikka oli sama kuin edellisinä vuosina.

Graham Music ja Ricky Emanuel luennoivat aiheesta Laiminlyönti ja trauma.

Koulutuspäivien yksityiskohtainen ohjelma on ladattavissa pdf-muodossa tästä.

 

Opintomatka 2018

Yhdistyksen  tehtävä on luoda ja ylläpitää kansallisia ja kansainvälisiä suhteita muihin maihin ja lähialojen järjestöihin. Niinpä järjestimme eestiläisten kollegojemme kanssa yhdistyksen opintomatkan Tartoon 20.-22.4.2018. Lastenpsykoterapeutti Riikka Tolsa-Saloheimo alusti aiheesta “Body and mind in child psychotherapy” ja lasten ja nuorten ryhmäpsykoterapeutti Sirkku Saini aiheesta “New approach to interactive group psychotherapy for siblings”.

 

Syksyn 2017 koulutuspäivät

Vuoden 2017 koulutuspäivät pidettiin 6.–7. 10. Radisson Blue Royal hotellissa Helsingin Kampissa.

Kouluttajana toimi lasten- ja nuorisopsykoterapeutti Monica Lanyado. Monica Lanyado on psykodynaaminen lasten- ja nuorisopsykoterapeutti. Hän työskentelee Lontoossa yksityisesti. Hän toimii kouluttajana ja työnohjaajana. Monica Lanyado on keskittynyt työssään yli kahdenkymmenen vuoden ajan varhaisen kaltoin kohtelun ja laiminlyönnin seurausten tutkimiseen ja hoitamiseen. Hänen kirjansa The Presence of the Therapist on saavuttanut suuren suosion myös Suomessa. Hän on myös toimittanut yhdessä Ann Hornin kanssa The Handbook of Child and Adolescent Psychotherapy: Psychoanalytic Approaches. Hänen uusin kirjansa on nimeltään Transforming Despair to Hope: reflections on the psychotherapeutic process with severely neglected and traumatised children.

Koulutuspäivien yksityiskohtainen ohjelma ladattavissa pdf-muodossa tästä.

 

Syksyn 2016 koulutuspäivät

Vuonna 2016 koulutuspäivät pidettiin 7.–8.10. Radisson Blue Royal -hotellissa Helsingin Kampissa. Kokouspaikka oli sama kuin edellisinä vuosina.

Luennoitsijana oli lasten ja nuorten psykoterapeutti Graham Music Lontoosta. Hän on saanut koulutuksensa Tavistock- klinikalla. Graham Music on kokenut kouluttaja, luennoitsija ja kliinikko. Hän on kirjoittanut kirjat Nurturing Natures. Attachment and Children’s Emotional, Sociocultural and Brain Development (2011) sekä The Good Life. Wellbeing and the new science of altruism, selfishness and immorality (2014).

Koulutuspäivien yksityiskohtainen ohjelma ladattavissa pdf-muodossa tästä

 

Syksyn 2015 koulutuspäivät

Suomen lasten- ja nuorisopsykoterapiayhdistyksen syksyn koulutuspäivät olivat  9.-10.10. Radisson Blu Royal hotellin kongressitiloissa.

Kouluttajana toimi lapsianalyytikko, lasten- ja nuortenpsykoterapeutti, vanhempi-pikkulapsipsykoterapeutti (infant-parent psychotherapist) Tessa Baradon Lontoosta (Anna Freud Centre).

Kimmo Absetz toimi tulkkina.

Lataa itsellesi 2015 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa

 
 

Syksyn 2014 koulutuspäivät

Suomen lasten- ja nuorisopsykoterapiayhdistyksen syksyn koulutuspäivät olivat lokakuun 10.-11. päivänä Kampissa Hotelli Radisson Blu’n kongressitiloissa.

Vierailevana ulkomaisena luennoitsijana oli Margot Waddell Lontoosta. Hän on toiminut pitkään Tavistock-klinikan nuorten yksikössä johtavana psykoterapeuttina. Hän on koulutukseltaan lasten ja nuorten -psykoterapeutti (Tavistock) ja psykoanalyytikko. Margot on Tavistock Clinic Series julkaisutoimikunnan toimittaja. Hänen kirjansa “Inside Lives-Psychoanalysis and the Growth of Personality” on saavuttanut suuren suosion. Kirja kuuluu oppikirjana myös Suomessa lastenpsykoterapeuttienkoulutusohjemaan.

Kimmo Absetz toimi taas tulkkina. Aiheet käsittelivät lapsen kehityksen varhaisvaiheiden ilmiöitä, latenssia sekä siirtymäkautta nuoruusikäiseksi ja niihin liittyviä vaikeuksia ja psyykkistä kipua.

Lataa itsellesi 2014 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa

 


Syksyn 2013 koulutuspäivät

Yhdistyksen koulutuspäivät järjestettiin 11.–12.10.2013 Radisson Blu Royal -hotellissa Helsingissä. Luennoitsijaksi saapui lasten ja nuorten psykoterapeutti Anne Alvarez.

Kimmo Absetz toimi tilaisuudessa tulkkina.

Lataa itsellesi 2013 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa

 
 

Syksyn 2012 koulutuspäivät

Lasten ja nuorten psykoterapeutti Jeanne Magagna luennoi aiheesta Sanojen tuolla puolen: sanaton kommunikointi ja
sen havainnointi väylänä ymmärrykseen.
Koulutuspäivät pidettii 5.–6.10.2012 Radisson Blue Hotellissa Helsingin Kampissa.

Jeanne Magagna (Phd) on huipputason kouluttaja. Hän valmistui Tavistock -klinikassa sekä lasten ja aikuisten psykoterapeutiksi että perheterapeutiksi.

Hän on suorittanut tohtorin tutkinnon psykoterapiasta Itä-Lontoon yliopistossa / Tavistock clinic. Hän on toiminut psykoterapiapalvelujen johtotehtävissä Great Ormond Streetin lasten sairaalassa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Parhaillaan hän toimii Lontoossa Ellern Mede -syömishäiriökeskuksessa. Hänellä on myös yksityisvastaanotto.

Jeanne Magagna on toiminut vuosia Tavistock- mallia noudattavan psykoterapiakoulutuksen koordinoijana ja johtavana opettajana Centro Studi Martha Harris-keskuksessa Firenzessä ja Venetsiassa.

Hän on julkaissut lukuisia artikkeleita monissa alan lehdissä mm. Journal of Child Psychotherapy. Hän on toimittanut teokset Universals of Psychoanalysis (1994), Psychotherapy with Families (1981), Intimate Transformations: Babies with their Families (2005). Kesäkuussa 2012 ilmestyy The Silent Child’s Communication without Words (Karnac), josta hän luennoi osia syksyn koulutuspäivillä.

Jeanne Magagnan pitkäaikainen erityiskiinnostus on vauvaobservaation soveltaminen psykoterapeuttiseen työhön mm koulu- ja sairaalaympäristössä. Hän on järjestänyt videolinkkiseminaareja näiden aiheiden ympäriltä. Hän matkustaa paljon opetustehtävissä ympäri maailmaa. Iso-Britannian lisäksi hän on kouluttanut monissa Euroopan maissa, erityisesti Italiassa, ja sen lisäksi Australiassa, Intiassa, Etelä-Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja USA:ssa. Viime lokakuussa EFPP:n kongressissa Krakovassa hän sai kutsun tulla Suomeen, jonne hän tulee nyt ensimmäistä kertaa.

Kimmo Absetz toimi tilaisuudessa tulkkina.

Lataa itsellesi 2012 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa

 
 

Syksyn 2011 koulutuspäivät

Koulutuspäivät pidettiin 7.–8.10.2011 Radisson Blue Hotellissa Helsingin Kampissa.

Luennoitsijoiksi tulivat kokeneet lastenpsykoterapeutit Louise Emanuel ja Ricky Emanuel Lontoosta. Louise Emanuel toimii Tavistock-klinikassa, ja hänen erityiskiinnostuksensa on alle viisivuotiaiden lasten psyykkiset ongelmat sekä hoidollinen Work with Under Fives -interventiomalli, joka on kehitetty alle viisivuotiaiden lasten ja heidän vanhempiensa auttamiseksi. Ricky Emanuel työskentelee Royal Free Hospitalissa. He ovat kansainvälisesti hyvin arvostettuja kouluttajia ja he ovat kirjoittaneet useita merkittäviä varhain traumatisoituneiden lasten psykoterapiaa käsitteleviä tekstejä, joita on julaistu mm.
Journal of Child Psychotherapy
’ssä. Kimmo Absetz toimi tilaisuudessa tulkkina.

Lataa itsellesi 2011 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa

 

Vuoden 2010 koulutuspäivät

Koulutuspäivät pidettiin 23.–24.4.2010 Helsingissä Radisson Blu Royal hotellissa. Koulutuspäivien vieraileva luennoitsija oli Tavistockissa koulutuksensa saanut kouluttajalastenpsykoterapeutti Monica Lanyado. Hän on pitänyt antoisia esitelmiä mm. EFPP:n lastenpsykoterapiakongresseissa, viimeksi Kööpenhaminassa ja Berliinissä. Monika Lanyado toimii lastenpsykoterapian kouluttajana, luennoitsijana ja työnohjaajana Lontoossa sekä useissa Euroopan maissa.

Keväällä 2010 Helsingissä Monika Lanyado luennoi leikillisyyden ja terapeutin rauhallisesti pohtivan läsnäolon terapeuttisesta merkityksestä ja yhteyksistä transitionaalisiin ja meditatiivisiin kokemuksiin. Luennoissaan hän käsittelee teknisiä haasteita traumatisoituneiden ja sijoitettujen lasten psykoterapiassa, mm. miten auttaa lasta irrottautumaan sisäisen maailman tuhoisista puolista ja liiallisesta toiminnallisuudesta sekä muutosta edistävien seikkojen huomioimista. Monika Lanyado on kirjoittanut useita oppikirjoja, mm. Presence of the Therapist. Treating childhood trauma (2004), jonka suomentamisesta käydään parhaillaan neuvotteluja. Yhdessä Ann Hornen kanssa hän on julkaissut kirjat A Question of Technique (2006), The Handbook of Child and Adolescent Psychotherapy. Psychoanalytic approaches (1999/2008) sekä Through Assessment to Consultation (2009).

Lataa itsellesi 2010 koulutuspäivien ohjelma PDF-muodossa